Západočeští tomíci trénovali bezpečnost na vodě a zavírali Úhlavu

Ondra
Asociace

V sobotu 15.10.2011 se za velké podpory MAS Aktivios v rámci projektu JUMP konal u přeštické loděnice druhý ročník akce Bezpečnost na vodě očima dětí. Tuto akci pořádaly oddíly TOM a KČT Úhlava nejen pro vodácké a nevodácké oddíly, ale také pro veřejnost z Přeštic a okolí. Samotná sobotní akce se skládala z teoretické části – záchrana a bezpečnost na divoké vodě, první pomoc, kilometráž (popis řeky pomocí značek– jezy, překážky, přítoky, okolí,…) a soutěže – Orientačního běhu kolem řeky Úhlavy, kde soutěžící rozděleni do soutěžních týmů plnili různé úkoly (první pomoc-umělé dýchání a masáž srdce, hod házečkou, morseova abeceda, test z kilometráže, uzlování, vodácký test a hledání pokladu).
Po splnění všech úkolů se soutěžící vrátili do přeštické loděnice, kde na ně čekalo občerstvení a vyhodnocení soutěží. Před samotným vyhlášením vítězů se ještě všichni přítomní přemístili přímo k řece Úhlavě, která byla slavnostně uzamčena, a ještě naposledy před zimním období mohli na lodích vyjet směrem do Příchovic. Po návratu již na všechny soutěžící čekali hodnotné ceny a přesun do Sokolovny, kde proběhla pro všechny společná večeře a country bál.

Akce se zúčastnili členové oddílů TOM Úhlava, TOM Borovice Chotěšov a Bohemians Praha a také neorganizované děti a mládež z Přeštic.
Velké poděkování patří MAS Aktivios za možnost uspořádání této akce a také dalším sponzorům a organizacím, kteří nás materiálně nebo finančně podpořili: Obstav Profi (potraviny), Cukrárna U Baxů, Sokol Přeštice, Elastoform, Auris, ZŠ Přeštice, Město Přeštice, Masáže Jindřich Fiala, pan Zahradil – Horušany a Martin Kosnar – Přeštice.

 

 

Hana Žambůrková, TOM a KČT Úhlava