Úhlava na Berounce!

denisa
Asociace

Pro naše letošní vodácké putování jsme zvolili námi osvědčenou řeku Berounku. Řeku, která protéká nádhernou krajinou, řeku, kterou sice známe nazpaměť, ale přesto se na ni rádi vracíme.

Naše putování začalo sobotním srazem v loděnici, kde jsme naložili lodě, lidi a materiál a vyrazili k Dolanskému mostu. Zde jsme vše vyložili, naskládali do lodí a vypluli vstříc novým zážitkům a dobrodružstvím.

Na splutí řeky jsme měli celý týden, takže jsme si mohli užívat i čas na souši, chodit na výlety, navštívit okolní zříceniny hradů a hlavně si také zkusit geocaching. Z domova jsme měli nachystané souřadnice v GPS navigaci, takže při každé možné volné chvilce jsme se nadšeně vrhali z lodí na břeh a hledali „kešky“. Abychom dětem tuto hru ještě více zpestřili, umístili jsme na zříceninách hradů také námi vytvořené tajné vzkazy psané morseovkou, které děti museli najít a vyluštit. Týden uplynul jako voda, dopluli jsme do cíle zvaného Karlštejn, kde jsme procházkou do podhradí náš vodácký tábor zakončili.

Hana Žambůrková, TOM 20902 Úhlava

Fotografie: