Tomíci, vyzkoušejte turistické závody!

denisa
Asociace

Milí tomíci!

Víme, že na svých schůzkách se věnujete získávání tábornických a turistických znalostí. Zajisté se učíte uzlovat, zvládat lanová centra, pracovat s mapou, orientovat se v přírodě i putovat po turistických trasách. Věříme, že jako všechny děti rádi soutěžíte. Nabízíme vám možnost všechny tyto dovednosti a znalosti uplatnit při účasti v turistických závodech. I když se jedná o závod jednotlivců, tak si můžete užít spoustu legrace při cestování po zajímavých místech naší republiky, můžete se seznámit se s novými kamarády a naučit se překonávat nepřízeň počasí. V neposlední řadě si můžete užít situace, kdy si můžete hrábnout až na dno svých sil a dokonale vyzkoušet nejen fyzickou, ale i psychickou odolnost.

A v čem přesně se závodí? To, co už znáte: běh přírodou, vázání uzlů, poznávání stromů, hradů a zámků (KPČ), turistických a topografických značek, práce s buzolou i mapou, házení míčku na cíl, plížení, odhad vzdálenosti. Veškeré informace k závodu jsou snadno k nalezení na adrese www.turisticky-zavod.cz, kde jsou nejen pravidla a propozice, ale i zábavný test k prověření znalostí.

Zveme vás mezi závodníky turistických závodů. Vyzkoušejte si tuto soutěž alespoň na krajských závodech. Vyzkoušejte si ten krásný pocit sportovců vystupujích na stupně vítězů. A pokud se to nepodaří, tak si stále ještě můžete vychutnat ten pocit, až budete říkat – zvládli jsme to, byli jsme dobří.    

E. Vilhelmová, Rada TZ

Fotografie: