Klubová konference - vítězové a poražení

Dvoudenní klubová konference, která skončila v neděli 6. dubna, schválila nové klubové stanovy. Jejím druhým hlavním cílem byly volby do pětičlenného vedení klubu.

Volební klání mělo své vítěze a poražené, mělo bezpochyby svá překvapení i své skokany roku.

Absolutní vítězkou, co se počtu hlasů týče, se stala staronová šéfová revizní komise Růžena Streiftauová. Volili ji všichni přítomní a volili v ní pracovitou a pro spolkový život zapálenou ženu.

Ve druhém kole voleb předsedy klubu zvítězil Vratislav Chvátal, když
vysoko porazil Jána Babniče.Do klubového vedení se probojoval Zdeněk Cabalka z Brna a Jiří Homolka ze Vsetína. Oba budou místopředsedy.Překvapením byl úspěch Rosti Kašovského, dosavadního šéfa rady značení. Po palbě, která zaznívala směrem k němu v posledním půlroce z řad značkařů, to byl výsledek překvapivý a nečekaný.

Delegáti naopak nezvolili do klubového vedení Jána Babniče (kandidoval postupně na předsedu a místopředsedu), Jaroslava Šlechtu (kandidoval na předsedu), oslyšeli přání nového předsedy, který je žádal, aby do vrcholné pětky instalovali pražského šéfa Ivana Presse, nepodpořili ani pardubického M. Zemana. Příval otázek byl směrován k Tomáši Novotnému, který se ke kandidatuře rozhodl na poslední chvíli a proti  kterému k nevoli řady kandidátů kandidoval (jak předepisovaly nově schválené stanovy) mladý vedoucí tomíků F. Černý. Konference šéfa tomíků do klubového vedení nepustila a přítomné náčelnictvo asociace poté oznámilo, že nejméně do konference v roce 2015 na tento post nebude nikdo další navržen.

Z vedoucích našich oddílů zasedne v ústředním výboru (pětadvacetihlavém orgánu scházejícím se dvakrát za rok) Zbyněk Báča, který byl navržen Libereckou oblastí. Místo určené zde  pro zástupce Asociace TOM zůstane z rozhodnutí spolkového vedení také (dočasně) neobsazené.

(ton)


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu