Letní táborová škola zdárně za námi

denisa
Asociace, Vzdělávání – proběhlo, LTŠ

V neděli 17. srpna se do severočeského Sloupu a na beskydskou Polanu sjeli letošní účastníci táborových škol. Ve Sloupu se jim od prvních okamžiků lektoři snažili rozproudit krev v žilách, rozmnožit nápady na etapové hry, probudit smysly pro pedagogické a právnické základy dětských partiček, naočkovat principy správného vedoucího či správné vedoucí skupinky tomíků.

Budoucí lídři svých oddílů si vyzkoušeli práci s lasem, lezení po vysokých lávkách, šifrování, běh či bloudění lesem při rogainingu, tvorbu z keramické hlíny či hraní netradičních sportovních her. Mimo to všechno ale slečny a mládenci měli možnost zjistit, že jejich oddíl má podobné problémy jako ostatní a zažívá podobné radosti.

Všichni se při posledním posezení u ohně shodli, že načerpali nejen inspiraci, co změnit a jak svůj oddílový život zpestřit, ale také motivaci a elán do dalších let v oddílech.

Lektoři české LTŠ

 

LTŠ očima účastníků

Od LTŠ jsem čekal něco jiného, ale i tak jsem byl velmi mile překvapen. Bál jsem se hodin nudné teorie a toho, že se u her dostaneme jen k pravidlům a na samotnou realizaci nezbyde čas. Veškeré obavy ale byly zbytečné, protože všechny přednášky jsou pojaty zábavnou cestou a herní program je plný nejrůznějších her, které jsem zatím nikdy nehrál, ale byl jsem z nich nadšený. Už se těším, až je také připravím pro členy našeho oddílu.

Tomáš Majer, Bobříci z Rovenska pod Troskami

 

 

Když před 4 lety odjeli z našeho oddílu první instruktoři, nevěděli, co mají očekávat. Od té doby se u nás vše změnilo. Nyní jsem sem dorazil i já. Musím přiznat, že jsem měl velké obavy. Nejvíce jsem se bál kolektivu, protože ten tvoří na každé akci základ. Jenže od první chvíle jsem názor změnil. Dnes jsem rád, že jsem se sem dostal a že můžu trávit čas tady s těmito lidmi. Nyní jsme jako staří známí a prožíváme tu úžasné chvíle. Vše je do puntíku vymyšleno a nikde není prostor na chybu. Obdivuji ty, co to tak výborně zvládají.

Patrik Bužga, Bobr Beroun

 

Na letní táborové škole ve Sloupu jsem se naučil mnoho nových a užitečných věcí a zažil spoustu legrace. Potkal jsem zde skvělou partu lidí, kteří se stali mými přáteli. Program pro účastníky byl velice zajímavý a skvěle připravený. Letní táborovou školu bych tedy každému vřele doporučil. Závěrem bych chtěl poděkovat výbornému kolektivu lektorů, kteří nám předávali své zkušenosti.

Lukáš Havel, Práčata Rapšach

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu