Lagori cup dosáhl plnoletosti

denisa
Asociace

Přes dvě stě tomíků z deseti oddílů z Ostravy, Frýdku Místku a Opavy sestavilo 34 týmů a ty soutěžily poslední dubnovou neděli 2015 v oblíbené indiánské hře "lagori". Po loňských dobrých zkušenostech s novou loukou u kluboven Čmoudíků a jejich zázemím se podruhé hrálo v Ostravě - Zábřehu u Bělského lesa. Osm připravených hřišť zažilo urputné souboje v šesti kategoriích, odehrálo se celkem 75 zápasů.

A kdopak nám opětovně celkově zvítězil? No, přece KADAO Opava, které se tímto vítězstvím dostává do trháku a stalo se historicky nejúspěšnějším oddílem. Druzí skončili pořádající Čmoudíci a třetí KaM Frýdek Místek. Pátráním v historii jsme zjistili, že letos proběhl již 18. ročník.  V devadesátých létech tento turnaj vymyslel ostravský oddíl Stopa, později následovaný oddílem Askalon a nyní už otěže táhnou Čmoudíci. 

A nemyslete si, že není stále co zdokonalovat či upřesňovat. Při soubojích o umístění za remízového stavu například nebylo rozhodnuto ani po jedenácté směně (obvykle se hraje pět), a tak i na tyto drobnosti budou muset pravidla příště myslet.

 

Za TOM 9901 Čmoudík Ostrava

Rosťa Kašovský

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu