BVÚ slaví 70 let-pozvání na oslavy

denisa
Asociace

BVÚ - Centrum pro volný čas a pomoc mládeži z. s. působí po celou dobu své existence na území města Ostravy v části Přívoz, dnes konkrétně v objektu bývalé mateřské školy na Křišťanově ulici.

Od svého vzniku vedl BVÚ po mnoho let Karel Líba, přezdívaný též ostravský Foglar. Do dnešního dne prošlo touto organizací několik tisíců ostravské mládeže. BVÚ slaví v letošním roce 70 let své nepřetržité činnosti.

Pro připomínku tohoto výročí bude v sobotu 21. listopadu 2015 uspořádán vzpomínkový Galavečer v prostorách Hornického muzea v Ostravě - Petřkovicích. V multimediální prezentaci připomeneme činnost BVÚ od jeho vzniku po současnost. Jako host vystoupí rovněž skupina HOP TROP.

Po společenském programu se uskuteční setkání bývalých i současných členů všech generací, které BVÚ svou činností přilákal. Klubovna bude připravena uvítat hosty a bývalé členy již od 16. hodiny, a to zejména v Karlově pamětní místnosti, otevřené v loňském roce při výročí 90 let jeho narození, spolu se slavnostně odhalenou ulicí Karla Líby. Zde si můžete prohlédnout a připomenout vše, co za dobu svého života vytvořil a je v tradicích stále živou součástí naší organizace.

V den Karlových nedožitých 91. narozenin, v úterý 17. listopadu 2015, se pak dále uskuteční lampiónový průvod z ulice Karla Líby ke klubovně BVÚ, kde bude zakončen pietní aktem u Karlovy pamětní desky na zdi klubovny BVÚ. Vzplanou pochodně – fakule a po několika slovech připomínajících Karlův odkaz zazpíváme oddílovou píseň a položíme kytice. I při této akci bude otevřena klubovna BVÚ a budete mít prostor si prohlédnout nejen ji, ale i Karlovu pamětní místnost, jakési muzeum historie BVÚ.

Podrobnosti o připravovaných akcích jakož i o účasti na nich lze získat na webových stránkách BVÚ www.bvu.cz a také na Facebooku BVÚ www.facebook.com/bvucz.

Budeme velmi rádi, pokud přijmete pozvání na náš vzpomínkový večer v pátek 21. listopadu 2015 od 19 hodin. Samozřejmě jste také zváni na vzpomínku na našeho zakladatele Karla Líbu.

Vaši účast prosím potvrďte na e-mailu bvu@bvu.cz.

Za realizační tým oslav BVÚ

Mgr. Petr Mika – Akim

Přílohy: 
Soubor logo_bvu.docx

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu