Stále je ještě možnost získat ušlechtilým způsobem trochu peněz pro oddíl! Čtěte dále...

Ondra
Asociace

Chcete si pro oddíl vydělat nějakou pětku?

            Umíte trochu psát, máte alespoň několikaleté zkušenosti z turistických akcí, táborů, vedení dětí... ? Umíte je dát na papír, respektive do počítače?

            Můžete pro svůj oddíl získat až 7000,- Kč za to, když zpracujete jednu kapitolu o rozsahu  5-10 stránek (přesný rozsah necháme na Vašem uvážení) standardní řádkování a standardní písmo a k tomu vyrobíte PowerPointovou presentaci menšího rozsahu s použitím vlastních fotek a vytvořením jednoduchého výcucu. K tomu je třeba přidat cca 10 testových otázek, protože správná metodika musí obsahovat i jakýsi závěrečný test. Za tuto část můžete získat až 4.000 Kč. A pokud vyhotovený text, prezentaci a test překlopíte do e-learningové aplikace (rozuměj – nacpete do připravených stránek na webu), pak můžete získat další až 3.000 Kč.

            Kromě tohoto textu do tzv. Rukověti se ještě můžete podělit se svými oddílovými zkušenostmi v tzv. „příkladech dobré praxe“ (PDP), kde k popisu, jak to v oddíle děláte, doplníte fotky a další podklady z vaší vlastní činnosti. Za každý zpracovaný PDP můžete získat dotaci ještě další až 2.000 Kč.

            Zpracovávejte to tak, jako by jste se vcítili do role lektora, který si připravuje podklady pro školení v tom daném tématu. Z metodiky, která se připravuje v rámci projektu \Klíče pro život\, který realizujeme pro Národní institut dětí a mládeže a MŠMT, se budou školit další vedou a instruktoři, proto které by mělo být Vaše téma lehce pochopitelné a nepřekombinované.

V příloze jsou podrobné obsahy vzdělávacích materiálů pro tři témata, která máme zpracovat:

a) Hlavní vedoucí tábora bez pevného objektu

b) Samostatný vedoucí oddílu s turistickým zaměřením

c) Vedoucí oddílu s turistickým zaměřením do 18 let. 

Jsou zabaleny v komprimované složce .zip, naleznete zde všechny 3 soubory.

Zájemci o zpracování jednotlivých kapitol metodiky nebo příkladů dobré praxe nechť se ozvou na ústředí Kateřině Blandové na sekacka@a-tom.cz do 15.11.2010, pak zadáme zpracování jednotlivým oddílům. Za zpracování jednotlivých částí budou výše uvedené mimořádné dotace. 

Mojmír Nováček, Kateřina Blandová