Další ročník Železného tomíka je za námi

Ondra
Asociace

Šestnáctý ročník triatlonu turistických oddílů mládeže Železný TOMík odstartoval druhou květnovou sobotu v Litoměřicích.

Železný TOMík - závod dvoučlenných hlídek ve třech disciplínách – jízdě na kánoi po proudu i proti proudu Labe, jízdě na kole v náročném terénu Českého středohoří a běhu v krásném prostředí litoměřického Střeleckého ostrova a cyklostezek podél Labe. Soutěž pořádá ústředí ATOM a organizačně zajišťuje vodácký oddíl 9939 Delfín Litoměřice.

V letošním roce se závodu zúčastnil rekordní počet 126 závodníků z deseti nejdrsnějších oddílů z Čech i Moravy. Triatlon je určen především pro děti a mládež v kategoriích žactvo a dorost, ale s velkou chutí si zasoutěží i oddíloví vedoucí - muži a ženy. Nejmladšími účastníky byli v kategorii minitomíček tříletí bráškové Matěj a David Stanko z oddílu Vlaštovka Hořovice a 102 let byl věkový součet „nejstarších“ závodníků z oddílu Svišti Beroun, kteří bojovali v kategorii mužů. Nejvíce medailových míst obsadily hlídky TOM Kadet Červený Kostelec, který obhájil loňské prvenství mezi oddíly. Druhé místo vybojovaly Vlaštovky z Hořovic a o bronz se rozdělila českolipská Chippewa s Čmoudíkem Ostrava. K úspěšnému průběhu akce přispěla i projížďka účastníků ve výletním vláčku.
Více se dočtete v červnovém TOMÍKOVI.

 

Jindřich Černý, vodácký oddíl Delfín Litoměřice