Pomůžeme najít hostitelské rodiny pro zahraniční studenty?

Ondra
Asociace

Hostitelský program AFS Mezikulturní programy (www.afs.cz) spočívá v tom, ze do ČR přijede každý rok cca. 60 zahraničních studentů z celého světa (USA, Brazílie, Venezuela, Chile, Německo, Finsko, Island, Francie, Španělsko, Thajsko, Japonsko, Hong Kong, Austrálie, Nový Zéland apod.), kteří bydlí v českých hostitelských rodinách po celé České republice a dochází na gymnázia v místě svého bydliště, kde následují výuku v češtině stejně jako jejich vrstevníci.
Cílem programu (nejen v České republice, ale i ve více jak 50 pobočkách AFS International) je osamostatnit se, získat přátele z celého světa, zdokonalit se v cizím jazyce (většinou angličtina) a v jazyce hostitelské země a hlavně zjistit, ze lidé všude na světě žijí určitým způsobem, který nemusí být horší ani lepší než život v domovské zemi. Tím se u mladých lidi buduje schopnost tolerance a nadhledu tolik potřebná v dnešním světě. Zahraniční studenti se posléze stávají ambasadory České republiky ve svých domovských zemích.
V tuto chvíli vrcholí umisťováni zahraničních studentů do hostitelských rodin. Hostitelské rodiny vstupují do našeho programu převážně proto, ze chtějí nabídnout svou pohostinnost a zázemí mladému člověku z jiného kulturního prostředí, poznat jeho/její kulturu, jazyk, zvyklosti, kuchyni, styl života apod., získat kamaráda na cely život, dát vzor svým vlastním dětem, zdokonalit se v cizím jazyce (převážně angličtině), apod.
Velmi rádi Vám poskytneme na níže uvedených kontaktech veškeré další informace, předáme kontakty na zkušené hostitelské rodiny z Vašeho okolí, které otevřely svůj domov zahraničnímu studentovi z často exotické země a mohou Vám tak poskytnout zajímavý pohled na tyto kultury. 

Jitka Pozděnová
Programová vedoucí
AFS Mezikulturní programy
Tel: 222 317 138
Email: jitka.pozdenova@afs.org
www.afs.cz