Kterak berounští Bobři bojovali s drakem Šmakem

denisa
Asociace

Náš letošní tábor proběhl u hájovny Kolna u Kublova. Tábořili jsme zde letos již potřetí. Téma táborové hry byla kniha Hobit. Všichni táborníci se proměnili v trpaslíky, kteří se vydali hledat své ztracené zlato, které má ve své moci strašlivý drak Šmak. Jejich cesta k Osamělé hoře byla těžká a cestou byli vystaveni mnoha zkouškám. Trpaslíci se setkali se Zlobry, Glumem (od kterého získali kouzelný prsten), obřími pavouky, Meddědem a spoustou jiných postav.

Trpaslíkům se nakonec povedlo draka po těžkém boji zabít. Ihned jakmile získali poklad, zjistili, že okolí jejich tábora obsadili skřeti (kamarádi a rodiče, kteří si chtěli s námi hrát). Nyní je čekal těžký úkol. Dostat se i s pokladem do tábora a ubránit ho proti hordám skřetů.

Trpaslíkům se podařilo prorazit skřetí obklíčení a dostali se i s pokladem do tábora. Ihned za sebou zavřeli bránu a začala strašlivá bitva.

Nyní ze zápisků válečného reportéra, který vše dokumentoval na straně trpaslíků.

Jakmile jsme uzavřeli bránu, na pokraji lesa se objevili skřetí zvědové. Na pláň před táborem se zatím neodvážili. Poklad jsme uložili ke stožáru a byli jsme rozhodnuti ho bránit do posledního trpaslíka. Najednou se z lesa okolo tábora ozval zlověstný řev. To byli skřetí válečníci. Bylo jich nepočítaně. Trpaslíci nosili na hradby zásoby hadrových koulí a střelci obsadili věže.

Po chvíli skřeti vyrazili z lesa na pláň a zaútočili na tábor u hlavní brány. I když jsme měli ztráty, první útok skřetů jsme odrazili. Ošetřili jsme raněné a připravili se na další boj. Bylo nám jasné, že skřeti nezaútočili ještě plnou silou.

Z hloubi lesa se opět ozval bojový pokřik skřetů a bitva se znovu rozhořela. Na hradbách vypukla ukrutná řež. Trpaslíci hradby i bránu bránili tak dlouho, než byli pobiti. Skřeti právě prorazili bránu. Zbylí trpaslíci po nich střílí ze všech sil. I přes velké ztráty skřeti postoupili do tábora a několika se podařilo dostat až k pokladu. To bylo ale to poslední, co v životě udělali. Zbylým trpaslíkům se podařilo skřety pobít a zbytek vytlačit z tábora za bránu.

Nyní bylo třeba rychle opravit a zpevnit bránu a hradby. Všem bylo jasné, že se schyluje k poslední bitvě. Všichni trpaslíci zpevňovali bránu a hlídkouvou věž. Malí trpaslíci nosili munici střelcům. Ještě než bylo všechno připraveno k obraně, skřeti vyrazili. Rychle překovali pláň mezi lesem a bránou. Několik jich padlo již na pláni. Ostatní zaútočili na bránu. Dokonce s sebou měli i bojový vůz. Trpaslíci stříleli jak mohli a v řadách skřetů bylo už hodně padlých. I trpaslíci měli své raněné, kteří museli opustit hradby a nechat se ošetřit. Skřetům se opět podařilo prorazit bránu a vtrhli do tábora. Jenomže už měli málo bojovníků a tak je trpaslíci pobili do posledního. Nad táborem se nesl jásot trpaslíků. Vyhráli jsme!

TOM Bobři, D.Sklenář

 

PS:Poklad jsme proti skřetům za cenu velkých ztrát ubránili a celé dobrodružství tak skončilo.

Fotografie: