„Ať žije král!“ aneb vyprávění o táboře SpT

denisa
Asociace

V průběhu dvou letních týdnů se celkem 60 táborníků, během již 22. ročníku táborů SpT v Tallhoferově Dole, přeneslo do dávného středověku. Každý z táborníků byl postupně pasován do rytířského stavu a pod vedením dvou nejlepších generálů Basila Wenceslas a Kirka jsme hledali záhadného vraha, který se pokusil otrávit našeho krále Rhobara II.

Všichni jsme se museli naučit základům zdravovědy, šifrování, uzlování a přežití ve volné přírodě i v civilizaci. Od táborových bramboriád již každý táborník škrábe brambory pouze na čas. V průběhu našeho putování jsme viděli postupné rozepře mezi generály, potkali jsme zlou čarodějku Siasliwes a dospěli jsme až k živé vodě. Oslavy byly veliké, uspořádali jsme jubilejní 15. ročník táborového plesu a následně také 15. SpT-olympijské hry. Jaké bylo ovšem naše překvapení, když radujícího se Basila zákeřně přepadl Kirk a živou vodu vylil. Táborníci se následně rozdělili na dva, do krve bojující, tábory, které svedly rozhodnou bitvu. Více zkušenosti a síly bylo naštěstí na straně Bacilově, který nakonec Kirka v přímém rytířském souboji zabil. Nakonec při nás stálo i štěstí, když se nám na závěru putování, které se již zdálo neúspěšné, zjevila věštkyně Pýthie, která pár kapek živé vody zachránila. Král Rhobar II. byl tedy skutečně zachráněn a hrdina Basil se stal jeho prvním rádcem.

Celých 14 dní nás mohli rodiče online sledovat díky každodenním online novinách na stránkách SpT a díky tomu již po osmé vidět své děti každé ráno v akci předchozího dne. Viděli tak večery u táboráků a kytary, sportovní zápolení, velké vodní bitvy, hromadné taneční cvičení, bojové scénky, návštěvu tajuplných sester Tallhoferových a spousty dalšího. Nakonec bylo velmi smutné loučení, ale všichni věříme, že se ve stejném složení uvidíme opět v roce 2013.

 

Komár (Petr Barannikov), hl. vedoucí 3. turnusu táborů SpT

Fotografie: