Vsetínští vodáci uspořádali vodní hrátky pro děti

lukas.husek
Asociace

Poslední květnový pátek si mohly rodiny s dětmi užít připravených aktivit  ve venkovním areálu městských lázní. I přes chladnější počasí si na 80 návštěvníků vyzkoušelo jízdu na kajaku, na filetě nebo na veslařském trenažéru. Pro nejmenší byla připravena klouzačka, skákání v pytli nebo jízda na speciálních koloběžkách. Celou akci připravila Vsetínská sportovní ve spolupráci s ALCEDEM – SVČ Vsetín a s vodáckým oddílem TOM SKORCI Vsetín.

V pátek 31. 5. 2013 do venkovního areálu od dvou hodin postupně přicházeli rodiče s dětmi, aby si vyzkoušeli vodácké dovednosti, zajezdili na koloběžkách, zahráli deskové hry, poradili si s hodem na cíl nebo zaskákali v pytli. I přes chladnější počasí členové vodáckého oddílu TOM Skorci Vsetín neváhali předvést ukázku záchrany vodáka, který vypadl z lodi. Pomocí házecího pytlíku s lanem vytahovali z venkovního bazénu vodáka v plné výstroji. Návštěvníci mohli vidět i slyšet, jak se mají při pádu z lodi zachovat a naopak, co mají udělat ti, kteří jsou na břehu a chtějí tonoucímu pomoci. Na akci se přišel podívat i místostarosta Petr Kořenek, který obdivoval výkon a otužilost dětí i vodáků.

Páteční odpoledne bylo zakončeno předáváním triček Vsetínské sportovní, která obdarovala děti z Dětského domova z Liptálu. Dále se uskutečnilo losování vstupenek, kde mezi hlavní ceny patřila pernamentka do městských lázní Vsetín a desková hra věnovaná vodáckým oddílem TOM SKORCI Vsetín.

Gabriela Hučíková (TOM SKORCI Vsetín).

Fotografie: