TOM Vltavský Paprsek a jejich tábor plný pirátů

eliska
Asociace
Kraje: 
Praha

Letošní letní stanový tábor jsme uskutečnili od 5. do 13. Července 2013 a to na tábořišti Vlnovka na louce u Puchverka, nedaleko Sušice. Přípravy na celotáborovou hru "Poklad San Silvera“ již dopředu prozradily, že bude mít pirátskou tématiku a tak se děti i rodiče mohli připravit a o množství doplňků nebyla rozhodně nouze.
Po vyvěšení vlajek (státní, oddílové, KČT a asociační a pirátské) již mohlo začít velké dobrodružství na rozbouřených mořích. Čtyřicet sedm účastníků tábora několikrát denně pádilo na pirátský nástup, neboť opoždění znamená zápis do černé skříňky.  V úvodu vznikají pirátské posádky, vymýšlí se jejich názvy a malují vlajky – ty pak jako odměna za vítězství stoupají po každé etapě na stožár k ostatním. Posádky musí prokázat schopnosti pirátů – vyrábit berli. s kterou absolvují závod jako jednonozí, pomocí vytýčené trasy jdou poslepu, vyrábí škunery, plují s nimi po vodě, unikají při pronásledování mezi útesy, bojují s bezvětřím, ochraňují lodní deník před vodou, nechávají se navigovat v neproniknutelné mlze, vztyčují stěžeň, obsazují neznámé ostrovy, bojují s ostatními piráty a v závěru podle indícií hledají místo s pokladem.
Tábor si užili jak vedoucí, tak děti a posádky Pirátů z Černé perly, Lebkounů, Černých pasažérů, Pirátů z Bermudského trojúhelníku, Krvavých krevet či společenství kapitána Česneka a jeho drsných pirátek bojují za co nejlepší umístění. Hrajeme i spoustu dalších her – využíváme i zádveřní vak pro hru Dog´o, Indiaca, Ringo či Brenbal. Vyrážíme do okolí – na zříceninu Kašovic a Rabí. Zvládáme návštěvu kontroly z hygieny  a jsme poctěni i návštěvou kralupského starosty.
Vyšlo nám i počasí a tábor se obešel bez větších úrazů, celotáborová hra byla vyrovnaná a napínavá až do konce a tak nezbývá, než konstatovat, že se tábor povedl a těšit se na další.

Za TOM Vltavský Paprsek Zdeněk Vejrosta

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu