Rekordní Tříkrálová Okoř

denisa
Asociace

Snad dlouhé svátky a s nimi spojené tloustnutí a lenošení, kterému bylo před Třemi králi potřeba učinit přítrž,  snad spojení s pražskou  "hýbací" akcí zvanou „Prahou turistickou“, snad počasí, ve kterém se docela dobře šlape z Prahy na Okoř nebo do Roztok... Tyhle všechny faktory přivedly na start 46. ročníku Tříkrálové Okoře na osm stovek pochodníků, o mnoho více, než tomu bylo  v uplynulých ročnících.

Na Okoři na ně čekal sokolník s mnoha cvičenými dravci, a Matus, malé turistické sázení, cestou se mohli občerstvit v Číčovicích u partičky Toma Levého, dobře připraveni na hladové poutníky  byli i  v hospodě přímo na hradě Okoři.

Pořadatelský TOM Roztoky zajistil dopravu z okořského podhradí do zámku v Roztokách, kde čekaly koláče, čaj a hlavně tři králové. Ta nejmladší králka v celé Evropské unii , totiž Kačka Balcerová, zpívala zrovna překrásně, stejně tak její kamarádi Maxík a Ema a další a další... Zámeček hostil i kejklíře, kteří pochodníky pobavili svým vystoupením, kafíčko si mohli dát v příjemné Kafírně provozované v zámeckém areálu agenturou PROVÁS.
Věříme, že všichni pochodníci zdrávi došli a že se s nimi shledáme napřesrok zase.
Dík patří pořadatelskému TOM Roztoky, Středočeskému muzeu děkujeme za zázemí, stejně tak i obci Okoř za otevření hradu a vlídný přístup.
Akce proběhla za finančního přispění obce Roztoky, dobrým vínem ji podpořila firma Vinařství Ludwig, s.r.o.

Tomáš Novotný

Fotografie: 

Komentáře

U startu se udělala někdy kolem 8,30 hod frontička, takže z našich 15 účastníků se zaregistroval jen jeden. Druhý hodil 30 Kč do hrnce a doběhl ostatní, kteří nechtěli čekat až na startu něco někomu vysvětlí a fronta se zmenší.
Jinak pochod dobrý. :-) Turistický kroužek GKP, n.p.


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu