Turisté na Švestce

lukas.husek
Asociace
Kraje: 
Praha

Bezmála dvě stě padesát turistů, členů našeho klubu, se sešlo v pátek 14. února na představení Cimrmanovy Švestky. Turističtí ctitelé Járy Cimrmana se sjeli doslova ze všech koutů republiky - ze Zlína, Brna, Ostravy, Olomouce, nechyběla početná výprava z Ústí nad Labem a Mostu, přijeli Krásnolipští, přijeli turisté jihočeští...Zkrátka jsme divadlo vykoupili, a to dokonale.

Jevištní sklerotikon, jak zní podtitulek Švestky, byl jedním slovem skvělý. Na podiu zářil Bořivoj Penc coby důchodce Motyčka, Genadij Rumlena v roli značkaře Wasserfalla, majestátní Zdeněk Svěrák coby bývalý vechtr a třeba Petr Brukner jako Emilka Najbrtová, Jenny Suk a Andulka Šafářová....Neschopnost myšlenku uchopit a hlavně neschopnost myšlenku opustit není vlastní jen protagonistům klasického již Cimrmanova kusu. Tohle memento myslím docházelo všem, komu svěží dialogy se zpěvem polechtaly bránici, počínaje emeritním předsedou klubu Janem Havelkou, místopředsedou Jánem Babničem, či třeba Ivetou Toulavkou Toušlovou, která mezi nás přišla ráda také a své oblíbené Cimrmany viděla podle svých slov naživo prvně . Čímž nechci říci, že by měli zrovna ti tři jmenovaní špatnou paměť!

Dvě hodiny skvělé zábavy utekly jako voda, švestka - o kterou šlo hlavně - nakonec očesána nebyla. Nebo byla?

Akci připravilo pro Klub českých turistů ústředí tomíků jako takové pěkné ohlédnutí za loňskými stopětadvacátými narozeninami KČT.

Tomáš Novotný

*Na fotkách jest zachyceno spokojené klubové auditorium, klasik Zdeněk Svěrák, "Pepřák (kultovní postava českých tomíků) a Toulavka Iveta Toušlová"

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu