Celostátní vzájemná výměna zkušeností- CVVZ 2014 se blíží

Celostatní vzájemná výměna zkušeností (CVVZ) se v Brně uskuteční již 14.-17.listopadu.

Nabídka programů je pestrá, organizace podle všeho skvělá, takže prodloužený víkend  bude určitě stát za to. Chcete-li tedy být u toho, nezapomeňte se přihlásit zde:http://www.cvvz.cz/registrace

Pro letošní rok očekáváme, že se do Brna sjede přibližně devět set účastníků.
 

Vlastní akce se uskuteční v prostorách ZŠ Milénova, ZŠ a MŠ Blažkova, středisku Milana Genserka a v SVČ Lužánky na pracovišti Lesná.

Logem ročníku je řetěz a od něj se odvíjí název informačního zpravodaje pro účastníkyČlánků. Čísla vydávaná před setkáním i v jeho průběhu, stejně jako závěrečné shrnutí, budou publikována na webových stránkách a k dispozici ke stažení.

CVVZ má také účet na sociálních sítích Facebooku (www.facebook.com/cvvz.cz)
a na Twitteru (@Cvvz2014brno; hashtag #cvvz2014)

CVVZ je každoroční tradiční setkání pracovníků s dětmi a mládeží. Potkávají se tu pedagogové, vedoucí a instruktoři z malých i velkých organizací, dobrovolníci i profesionálové z nejrůznějších oborů, které se zabývají dětmi a dospívajícími.

Ti všichni tu můžou načerpat inspiraci, zažít něco neobyčejného, najít nové přátele i porovnat své názory a zkušenosti. Jejím posláním je vytvořit prostor, kde můžou pracovníci s dětmi a mládeží sdílet své názory či společné problémy a jejich řešení. Přispívá k zastoupení tématu volnočasové výchovy v médiích a k jeho otevření a představení veřejnosti.

CVVZ pomáhá aktivním členům různých dětských a mládežnických společenství nejen v jejich činnosti, ale i při vzdělávání a osobnostním růstu. Své cíle naplňuje formou aktivního, zážitkového učení. Dobrovolní lektoři z různých organizací a oborů vedou přednášky, řízené diskuse, poznávací výpravy, rukodělné dílny či bloky her a sportů. Každý účastník si pak sestaví program podle svých zájmů.

Kromě celostátní výměny zkušeností se také pořádá několik oblastních – regionálních akcí, které plní stejné poslání, jen je vše v menším měřítku (to nemusí nutně platit pro výsledky akce).

Ohlédnutí za minulými ročníky

První tři CVVZ proběhly v Ostravě v letech 1980 až 1983, čtvrtá v roce 1984 v Karviné. Po revoluci se první novodobá CVVZ konala 1992 v Brně a další pak následovaly v různých dalších městech. Odkazy na webové stránky minulých ročníků a výstupy, jako videa, fotografie a články můžete nalézt na www.cvvz.cz/minule-rocniky, průběžné zprávy z aktuálního ročníku pak na adrese www.cvvz.cz/vystupy.

Internet: www.cvvz.cz

 

Jan Novotný, TOM Sluníčka


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu