Brigádička v Janově

denisa
Asociace

Od doby, co našimi oddíly začala kolovat fotka ohromné hromady dřeva, která nás čekala v Janově, se z nás každý těšil (bál), až jí půjdeme vstříc.

V pátek večer se zapomnělo na dřevo a vesele se hrálo. Bohužel ráno už nás vzbudil zvuk motorové pily a příkazy „najíst, oblíknout a pracujeme“. Hromada se zdála ještě větší než na obrázku, a tak se Světlušky – tedy ta údajně „slabší část“ – odebrala do sklepa a - vzhůru se popasovat s hromadami bordelu a obřími pavouky.

Na světle a v závěji pilin se řezalo, sekalo, nadávalo, že s těmi kládami nejde hnout, nakládalo do kolečka a šup za Světluškami do sklepa. Naštěstí se vymyslela geniální skluzavka – polínka se házela oknem přímo do sklepa. Celou sobotu jsme se nezastavili, tedy až na přestávky na kafíčko, na svačinku a na výborný obídek.

Navečer jsme byli odměněni rajskou s knedlíkem a to vám bylo něco. Sobotní večer byl poznamenán celodenní prací, ale i tak se hrálo a zpívalo. Když jsme se v neděli ráno vytráceli ven, nemohli jsme věřit vlastním očím. Z té hromady snad nic nezmizelo, tedy pokud opomeneme skoro plný sklep polínek.

Tak se nastartovaly záložní síly a jelo se dál. Naštěstí jsme setrvali a dokázali zpracovat většinu. Potom dostaly zabrat sprchy a všechny možné deodoranty, protože na nás bylo vidět, že jsme pracovali. Při úklidu jsme jen vrtěli hlavou, kam všude se ty piliny dostaly. Bylo nás 23 a myslím, že teď ještě všichni proklínají ta polínka a namožená záda, zápěstí a nožičky.

Jsme rádi, že jsme mohli přispět našimi silami, aby nikdo v Janově neumrznul – kdyby někomu byla zima, pořád tam jsou špalky na rozštípání.

 Brambi – pověřená zpravodajka za TOM 19195 Táborníky a TOM 19034 Světlušky

 

PS: Oběma oddílům moc děkujeme, všichni  si dali  pořádně do těla! (ústř)

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu