Bambifest v Ostravě

denisa
Asociace

19. 5. 2017 a 20. 5. 2017 se konal již 19. ročník festivalu pro děti BAMBIFEST v Ostravě - Bělském lese. BAMBIFEST je největší přehlídka organizací a skupin naplňujících volný čas dětí a mládeže.

Do akce se zapojilo přes 30 organizací se svým stánkem a aktivitou pro děti a téměř 25 organizací, které vystoupily na pódiu. Záštitu nad ostravským BAMBIFESTem převzali starosta Městského obvodu Ostrava – Jih Bc. Martin Bednář, náměstek primátora města Ostravy Ing. Vladimír Cigánek, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Mgr. Stanislav Folwarczny a senátor Ing. Leopold Sulovský.

Tomíky a klub zde opět reprezentovali ostravští Čmoudíci. Po oba dny se ve svém stánku museli pěkně ohánět, protože zájem byl obrovský. Ale potřebné razítko nikdo nedostal zadarmo, každý, ať již dítě či rodič, musel poznávat mapové a turistické značky nebo se dobře orientovat nebo nacházet cíle v turistické vývěsní mapě.  

Počasí nám letos velmi hrálo do karet a návštěvnost se za 2 dny festivalu vyšplhala k téměř 8 000 návštěvníků. Děti během akce získávaly u jednotlivých vystavujících organizací za aktivity razítko do BAMBIpasu, který byl slosovatelný o drobné a sladké odměny. Navíc tento BAMBIpas sloužil jako vstupenka na doprovodné akce BAMBIFESTu, které mohou účastníci akce navštívit i během následujícího týdne za zvýhodněné vstupné. Jedná se o Ostravské muzeum, Ostravské výstavy, Dolní oblast Vítkovice a Fungolf. Na letošním ročníku BAMBIFESTu se konala opět soutěž pro základní školy Kdo s koho. Soutěžní školy vytvořily šestičlenné týmy napříč prvním až šestým ročníkem. Soutěžilo se v pohybových i vědomostních disciplínách. Každý dětský účastník obdržel soutěžní tričko a volný vstup do FUNGOLF Ostrava a DinoPark Ostrava, vstupenku na představení do Divadla loutek Ostrava. Vítězné týmy obdržely poukaz k nákupu libovolného sortimentu v DECATHLON Ostrava, SMART hry od společnosti MINDOK, vstupenky do Dolní oblasti Vítkovic a další ceny od našich partnerů.

Za Čmoudíky Ostrava – Rosťa Kašovský

 

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu