Turistický závod do škol

denisa
Asociace

Rada turistických závodů přišla s projektem, který se snaží nabídnout pohybové aktivity, které jsou přiměřené dané věkové kategorii, se snahou nabídnout dětem pozitivní program využití volného času a se snahou oslovit školní dětí a případně i jejich rodiče.

Co je Turistický závod do škol – Outdoor Running pro každého?

Cílem tohoto projektu je názorně ukázat, co je to turistický závod a jeho provázanost na oddíly působící v Asociaci turistických oddílů mládeže. Škola se podílí na projektu pouze „svými žáky“ – oddíly zabývající se turistickými závody uspořádají v dohodnuté lokalitě krátký a jednoduchý ukázkový závod pro jejich žáky, umožní školákům účastnit se tréninku na závody, úspěšní závodníci pobesedují s dětmi, představí jim svůj sport, své úspěchy, medaile a poháry.

Vedení oddílů po domluvě se školou pak realizuje svůj záměr – pomocí projektu předat dětem informace o tomto sportu.

Oddíly umožňují účast zájemcům z řad učitelů a dalších pracovníků školy na závodech pořádaných v rámci postupových turistických závodů, případně na trénincích a schůzkách oddílů pro získání širšího náhledu. V případě zájmu mohou využít školení v rámci organizace.

Po opatrném začátku, kdy děti pracují s průkazem a víceméně bojují s každou disciplínou – se jejich tváře rozjasňují. A že se to skutečně daří, je vidět z radostných úsměvů a výkřiků účastníků – když se dostanou do pomyslného cíle, kde získávají buton projektu a různé propagační materiály turistických závodů na Asociace TOM.

Projekt se úspěšně rozběhl, dokladem je již více než dvacítka prezentací – v Brně, Kralupech nad Vltavou, Veltrusech, Pacově, Orlové, Bohumíně, Pohořelicích, Kralovicích, Bílovci, Kněžpoli či Březolupech. S turistickým závodem a současně s Asociací TOM a KČT se seznámila již téměř tisícovka dětí. A co víc - projekt stále běží!

Kompletní informace o projektu Turistický závod do škol pak můžete získat na internetové adrese: http://www.turisticky-zavod.cz/index.php?page=TZ_do_skol

Ing. Zdeněk Vejrosta – předseda Rady turistických závodů

 

 

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu