Zůstaňte v kontaktu se svým oddílem i v téhle bláznivé době. Pozvánka na videokonferenci vedoucích.

omanek
Asociace

Nebojte se online činnosti, směle do toho!

Klasická činnost tomíků se v současné době opět přeruší. Nevíme, na jak dlouho, ale víme, že nechceme o kontakt s dětmi přijít. Rádi bychom proto oprášili jarní tipy na online oddílové aktivity. Možná si říkáte, že není dobré akce přesouvat do online prostředí, že tam děti budou i tak trávit dost času svého volna či distanční výuky ve škole. Ale máte lepší řešení? Pokud se do online světa provizorně nepřesměrujete, zbývá vám druhá varianta - oddílovou činnost zcela přerušit, v kontaktu s dětmi nebýt, nerozvíjet oddílovou pestrost.

Tedy, dejte online schůzkám šanci - o kontakt nepřijdete a při troše snahy objevíte zajímavé možnosti, které byste s oddílem ve vaší klubovně nevyzkoušeli. Pojďme se i my, vedoucí, trochu posunout v našich vedoucovských rolích a objevit něco nového :) Na nic nečekejme, omezení budou patrně trvat déle než jen 2 týdny, a pojďme rozjet pestré aktivity i ve virtuálním prostředí.

V prvním článku naleznete informace o tom, jak technicky zabezpečit online setkávání, a to pomocí aplikace Google Meet (https://www.a-tom.cz/clanek/19302-jak-na-online-oddilovky-meet-google-vam-pomuze). V druhém článku jsme se pak zaměřili na konkrétní aktivity a online nástroje, které lze při online oddílovkách využít (https://www.a-tom.cz/clanek/19333-co-delat-na-online-schuzkach-vyzkousejte-treba-tyto-aktivity).

Pokud byste měli i vy nějaké zajímavé tipy na aktivity, které se v průběhu koronadoby dají dělat s oddílem a chtěli jste se o ně podělit s ostatními, zašlete nám je, prosím.

Je nám jasné, že pro mnohé z vás může být přesun oddílové činnosti za obrazovky počítačů těžko představitelný, budeme však rádi, když se o to pokusíte.

Pokud byste potřebovali s čímkoliv poradit, ať už s technickým nastavením, nebo konkrétními aktivitami, neváhejte se obrátit na Tomka Hurta (tomek@a-tom.cz) nebo Ondru Šejtku (ondra@a-tom.cz).

 

Video diskuze k online programu 14.10. od 20:00

Zveme vás na video diskuzi k online programu tomíků, která proběhne již tuto středu večer. Dejte nám několik málo minut, abychom vás přesvědčili, že online aktivity mají smysl a jsou vhodnou alternativou běžné činnosti pro tuto dobu. Chcete se inspirovat, nebo chcete inspirovat ostatní? Tak se připojte! Vše si krok po kroku představíme, ukážeme vám zajímavé aplikace, které se dají během schůzek použít.

Diskuze proběhne ve středu 14. 10. 2020 od 20:00 ve virtuální klubovně na odkazu https://meet.google.com/upx-mtcm-qev. K připojení vám stačí počítač s mikrofonem, ideálně však i s kamerou, postačí i chytrý telefon.

Těšíme se na vás!

Tomek a Ondra


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu