Oddílová činnost bez testů!

omanek
Asociace

Vážení kolegové,

níže naleznete odkaz na nejnovější vyjádření státních orgánů k naší spolkové činnosti. Předpokládáme ale, že se řídíte zejména svými zkušenostmi z (nejen) uplynulých měsíců a zdravým rozumem.
Přejeme vám pěkný a zdravý podzim se schůzkami a výpravami.

Tomáš Novotný
Anežka Klabanová

Česká rada dětí a mládeže informuje (zdroj: Facebook).

Od čtvrtka 30. září se změní podmínky pro testování dětí - ve volnočasových aktivitách nebudou nutné testy na covid-19 u neměnných kolektivů. 

Základním kritériem pro rozvolnění bude stálý kolektiv. " Pokud jde o neměnné kolektivy, nebude nutné, aby děti měly test. Týká se to také volnočasových aktivit jedné školy," uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Povinností bude vedení docházky účastníků. "Je to pro případ, kdy by se objevila nákaza, aby vše bylo snadnější ke zpracování ze strany hygieny," dodal ministr.

Vítáme avizovanou změnu v přístupu, kdy se srovnaly podmínky pro vstup dětí do škol a do pravidelných volnočasových aktivit. Jsme přesvědčení, že homogenita skupin je ve školách i pravidelných volnočasových aktivitách totožná. Proto v situaci, kdy bylo testování ve školách ukončeno, vítáme zrušení povinnosti testování dětí před dalšími aktivitami. Rodičům i dětem to výrazně zjednoduší trávení volného času. Neznamená to však, že by organizátoři rezignovali na bezpečnost. Stále velmi zodpovědně posuzují, koho k volnočasovým aktivitám připustí," komentuje rozhodnutí předseda České rady dětí a mládeže Aleš Sedláček.

A ještě další doplnění....

Podle výkladu, který nám poskytl právník od bratrů skautů, můžeme pravidelné schůzky, případně vícedenní výpravy (ty, kde nejsme ubytování) považovat za aktivitu v neměnném kolektivu.

Podrobné znění mimořádného opatření naleznete zde: http://bit.ly/novacovidopatreni

 


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu